Siden 1992 er der hvert år blevet uddelt priser til de bedste premiererollespil på Fastaval og siden 2012 for de bedste designerbrætspil. Prisen hedder Otto og har form af en gylden pingvin, som også er Fastavals logo. Ottokonkurrencen er en integreret del af Fastaval og har været en enormt vigtigt faktor i at udvikle kvaliteten og kreativiteten på Fastaval. Ottoen uddeles hvert år søndag aften på Fastaval, ved et show, hvor vi også hylder årets arrangører, spillere og Fastaval generelt

Ud over priserne for de kreative produkter, uddeles der også en æresotto, som er dedikeret til en person eller gruppe, som har ydet en ekstraordinær indsats for Fastaval.

Disse personer/grupper har modtaget en Æresotto

1992: Mads Lunau

1993: Paul Hartvigson

1994: Troels Chr. Jakobsen

1995: Cool Fish Delivery

1996: Søren Parbæk

1997: Rollespilsmagasinet Fønix

1998: Kristoffer Apollo og Mette Finderup

1999: Ikke uddelt

2000: Peter Bengtsen

2001: Sara Hald

2002: Morten Juul

2003: Natural Born Holmers

2004: Peter Brodersen

2005: Merlin P. Mann

2006: Malik Hyltoft

2007: Landsforeningen for Levende Rollespil

2008: Brian Rasmussen

2009: Jesper Wøldiche

2010: Vi Åker Jeep

2011: Lars Andreasen

2012: Klaus Meier Olsen & Kristoffer Rudkjær

2013: Jesper Heebøll Arbjørn

2014: DirtBusters

2015: Claus Raasted

2016: Simon James Pettit

2017: René Bokær Pedersen

2018: Peter Lind

2019: Joan Zenia Juhl Hansen

2020: Ikke uddelt

2021: Andreas Ravn Skovse

2022: Alex K. Uth

2023: Maya Krone & Mette Finderup

2024: Otto’s Kaffekro

Om Æresottoen
Æresottoen er et skulderklap og cadeau til en person, gruppe eller organisation, som gennem tiden har bidraget ekstraordinært, til at gøre Fastaval og spilmiljøet til det, det er i dag.

Det er Alea – foreningen bag Fastaval – der uddeler Æresottoen, og det er en fast tradition, at Alea beder det tidligere års vinder om at uddele prisen. Der er også tradition for, at denne person samler en jury og lytter til, hvad miljøet omkring Fastaval synes. Der er imidlertid ingen faste kriterier for, hvordan man gør sig fortjent til nominering eller pris. Æresottoen er en dynamisk størrelse, der tilpasses af årets jury.

Hvem synes DU?
Årets jury vælger at følge traditionen. For at få et bredere overblik over miljøet omkring Fastaval, end vi selv har, ønsker vi at høre fra alle jer, der også elsker Fastaval: Hvem synes DU fortjener et ekstraordinært skulderklap?

Send os dit forslag til en nominering gennem online-formularen, som offentliggøres her på hjemmesiden og på Fastavals sociale medier i månederne inden Fastaval. Indstillingerne bruges som inspiration og guidelines. I sidste ende er det æresotto-juryen, som beslutter, hvem der officielt nomineres til og modtager Æresottoen, men vi sætter pris på hver og en af jeres indstillinger.

Sådan uddeles Æresottoen
Æresottoen uddeles hvert år lørdag på Fastaval ved en åben reception. Her er der mulighed for at få et glas bobler og klappe af alle de nominerede. Æresottoen vil også blive uddelt fra scenen søndag aften til Ottofesten, hvor æresottomodtageren får mulighed for at holde en takketale.

Årets Æresottojury på Fastaval 2025

Overdommer

Bo Thomasen

Bo rullede sine første D20 på Fastaval ‘93 og har været her lige siden (med undtagelse af et år eller to omkring årtusindeskiftet, hvor han fejlagtigt troede at livet udenfor Fastaval var mere interessant). Siden 2004 har Bo haft stor glæde af at være med i Fastavals arrangørteam på en del forskellige områder – alt fra Bunker, Info, Opstilling/nedpilning, Tryghedsvært, Kaffekro og Brætspil.
 
Når Bo ikke er på Fastaval driver han tre brætspilscaféer i København (Bastard Café) og prøver generelt på at få folk til at mødes over spil, nørderi og hygge.

Sebastian Nemeth

Sebastian har været fast på Fastaval siden han i 2017 blev overtalt til at tage afsted. Og siden da ikke set sig tilbage. Sammen med Kathrine Abel har han været forstander på Orkerne Kommer Sommerskolen, hvor en del Fastavalsscenarier er kommet ud af ægget. Han har også tegnet pingviner til Fastaval i en årrække.
 
Sebastian er altid at finde, ivrigt skrivende på sin næste scenarie-idé, doodle til andres projekter og scenarier og ellers kan han nemt udfordres til et brætspil, hvis det indeholder at Terraforme noget, gerne på Mars.

Selina Foli-Andersen

Selvom Selina har spillet rollespil siden 3. Klasse, var hun kun på Fastaval for første gang sidste år. Her stod hun i kaffekroen og fik allemulige inspirerende historier fra frivillige og forfattere, og startede herefter som Ungdoms- og Efterskole-ansvarlig. I dagligdagen går hun i gymnasiet, og bruger alt tiden der ikke bliver slavet væk der på frivilligt arbejde andre steder, som i Spillaboratoriet og dets udvalg, Bifrosts Priskomitée, og i efterskolen epos’ elevforening Epos Epoke.
 
Til det her Fastaval håber hun på at kunne opleve en masse seje unge mennesker der bliver involveret i kongressen, nogle garvede arrangørere der fortsætter med deres vildt seje arbejde, og nogle mystifystisk-kodyle scenarier.

Torbjørn Erik Japp (Han/ham, hen/hens)

 Torbjørn har været fast Fastagænger siden 2019, og har siden da forsøgt at have en finger med hos så mange områder som overhovedet muligt – Kaffekroen, Oasen, Kiosken, Opstilling/Nedpilning og i år nu også Æresottoen og Debutforfatter.

Udenfor Fastaval er Torbjørn frivillig hos mange af Østerskovs forskellige facetter, og kan nu sandsynligvis også findes som tekniker hos den nærmeste blackbox-begivenhed. Bordrollespil er til gengæld stadig den uovertrufne yndlingsaktivitet, og rigtig gerne noget der involverer neonlys og laserpistoler.

Nynne Søs Rasmussen

Nynne Søs Rasmussen trådte sine første rollespilsskridt i liverollespilsmiljøet, hvor hun bl.a. har været en af drivkrafter bag rollespilskongresserne Forum og Knudepunkt, arrangeret børnerollespil og deltaget i alt fra Nordic Larp til Krigslive. For 15 år siden forelskede hun sig i Fastavals unikke scenarietradition, og siden da har hun været både scenarieoverdommer og forfatter. I år prøver hun kræfter med rollen som scenarieansvarlig.
Med en bred smag i rollespil nyder Nynne både at rulle terninger i sin Warhammerkampagne og at lade sig rive med af socialrealistiske Fastaval-scenarier.
 
Til daglig arbejder Nynne som lærer på en friskole, hvor hendes elever jævnligt bliver introduceret til rollespil, brætspil og andre former for legende læring – en tilgang hun også dyrkede som lærer på rollespilsefterskolen Epos.

 

Kom i betragtning som dommer på Fastaval

Hvert år sætter årets Overdommere deres hold af meddommere til årets juryer. Det er helt op til siddende overdommere at sætte deres hold, men de er altid åbne overfor forslag og input. Måske er det netop dig de mangler?
Send en mail med dit navn, og om du er interesseret i at være brætspilsdommer, scenariedommer eller sidde i æresottokomiteen, så samler Alea en liste, som vi deler med Overdommerne så snart disse er udpeget.

Du kan ikke forvente at høre noget fra overdommerne, men det kan være at de rækker ud for at høre mere eller for at invitere dig med. Alea opdaterer listen løbende, du behøver altså kun at sende en mail med dit navn en gang, og ellers skrive til os, hvis du gerne vil af listen igen.

Skriv til alea@fastaval.dk med dit navn og dit ønske til dommertjans og evt et par stikord om hvad du kan byde ind med som dommer.

Vi glæder os til at høre fra dig!
– Aleas bestyrrelse (Foreningen bag Fastaval)